Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 2961

"Кілька ракет прилетіло по об’єктах критичної інфраструктури Хмельницької громади, кілька ракет було збито нашими силами ППО. Прошу не знімати та виставляти наслідки обстрілів. Завдано серйозних руйнувань об’єктам критичної інфраструктури. 

Енергетики і комунальники працюють над відновленням об’єктів і будуть працювати усю ніч - роблять усе можливе щоб відновити життєдіяльність міста. 40% населення громади з електропостачанням. З 20.00 ми почали відновлювати водопостачання – запустили наші ВНС, але маємо поки проблеми з живленням Чернелівського водозабору. Плануємо дати воду тимчасово. Поки не буде запущена Чернелівка, ми зможемо дати воду в межах 1,5-2 годин, десь 80% населення зможуть на цей час отримати воду. Якщо запуститься Чернелівка, то на ранок з водою будуть всі. Ми змогли запустити наші когенераційні установки і попередньо 80% споживачів будуть вночі з теплом, далі буде залежати від запуску інших об’єктів критичної інфраструктури. Медицина наша вся з електропостачанням від генераторів, з теплом від котелень, де є когенераційні установки або котельні працюють на твердому паливі. Не можемо прогнозувати, чи зможе електротранспорт вийти вранці на маршрути. Готуємося, що тролейбуси не вийдуть і ми замінимо їх автобусами. Робимо все можливе щоб відновити життєдіяльність міста в повному обсязі. Тримаймо стрій! Ми обов’язково переможемо! Слава Україні!", - зазначив Олександр Симчишин у відеозверненні.

До речі, загалом в Україні у результаті масованого російського ракетного обстрілу у вівторок пошкоджено близько 30 об'єктів, одна людина загинула, ще шестеро зазнали поранень. 

За уточненою інформацією окупанти атакували Україну 96-ма крилатими ракетами повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, "Калібр"), керованими авіаційними ракетами Х-59, ударними дронами "Shahed-136/131", "Оріон", "Орлан-10". Про це інформує командування Повітряних сил ЗСУ. 

Протиповітряною обороною збито 75 крилатих ракет (Х-101, Х-555, "Калібр"), дві керовані авіаційні ракети Х-59, 10 "Shahed-136/131", один БпЛА "Оріон" та один "Орлан-10".