Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 590

Переможні стрибки хмельничанок
Одразу дві хмельничанки стали призерками міжнародного турніру стрибунів з жердиною і в довжину «18th Golden Roof Challenge», який відбувся 11 червня на спеціально обладнаному майданчику в австрійському Інсбруку.

У стрибках у довжину серед жінок за перемогу боролися наша Марина Бех-Романчук та Агата де Соуза (Сан-Томе і Принсіпі). Перевершити грізну конкурентку Марина змогла лише в п’ятій спробі (6,86 м). Агата стрибнула на 6,76 м. Третє місце посіла Марія Горєлова (6,38 м).
Хмельничанок готував до змагань заслужений тренер України Вадим Крушинський, який був поруч і координував їхні дії. Обидві подолянки показали свої найкращі результати в сезоні, поліпшивши їх відповідно на сантиметр кожна.
А кількома днями раніше в Римі на етапі «Діамантової ліги» Марина Бех-Романчук теж стала переможницею. Її результат — 6,85 м.

Так тримати, Михайле!
Дворазовий призер Олімпіади-2020 з плавання вільним стилем (800 та 1500 метрів) Михайло Романчук — чоловік відомої легкоатлетки Марини Бех-Романчук, з 2022 року представляє місто Хмельницький і нашу область, куди перебрався на проживання з Рівного.
Виступаючи в Жироні на чемпіонаті Іспанії, де плавці змагалися на відкритій воді, українець взяв участь у двох запливах. У перший день змагань Михайло фінішував п’ятим на дистанції 10 км. А наступного дня Романчук здобув срібну медаль на дистанції 5 км. Наш співвітчизник поступився лише німцеві Флоріану Вельброку.
Це друга медаль Романчука в 2022 році. Першу срібну нагороду він здобув у квітні у Стокгольмі на профільній для себе дистанції 1500 м вільним стилем, поступившись тому ж таки Вельброку.
Михайло успішно експериментує, продовжуючи підготовку до чемпіонату світу з водних видів спорту, проведення якого заплановане на 18 червня — 3 липня в місті Будапешті (Угорщина).

Вагомий внесок подолянок
В Албанії відбувся сотий чемпіонат Європи з важкої атлетики серед чоловіків та жінок. Збірну України в Тирані представляли вісімнадцять спортсменів, у тому числі — дві подолянки.
Наші співвітчизники у сумі двоборства і в окремих вправах здобули 21 медаль (7 золотих, 9 срібних, 5 бронзових). Вагомий внесок у загальний успіх команди зробили хмельничанки, на рахунку яких шість нагород. Так, Ангеліна Ломачинська у ваговій категорії 49 кг виборола повний комплект (золото в ривку — 80 кг, срібло у двоборстві — 167 кг та бронзу в поштовху — 87 кг); Аліна Марущак також завоювала три нагороди в категорії 81 кг (срібні в ривку — 108 кг та двоборстві — 235 кг, бронзову — в поштовху — 127 кг).