Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 487

В американському Солт-Лейк-Сіті відбулися особистий та командний турніри в рамках другого етапу Кубка світу з фехтування на шаблях серед жінок у сезоні 2019-2020 років.

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани зі 184 учасниць зійшла перший номер рейтингу Міжнародної федерації фехтування (FIE), чинна володарка почесного трофею та золота медалістка чемпіонатів Європи і світу 2019 року Ольга Харлан із Миколаєва.
Нетішинка Аліна Комащук посіла шосте місце. Цей результат однозначно слід оцінювати, як достатньо вдалий. Ольга Жовнір з Нетішина завершила виступ лише на 142 позиції. Після цих змагань Харлан закріпилася на вершині світового рейтингу, а Комащук перебуває на дев’ятнадцятому місці.
Збірна України в складі Ольги Харлан, Олени Вороніної, Юлії Бакастової та Аліни Комащук була близька до медалей у командній першості – посіла четверту сходинку. Наразі наша команда сьома в поточному світовому рейтингу і п’ята серед країн Європи. Для потрапляння на Олімпійські ігри 2020, де буде представлено лише вісім команд, українкам за підсумками сезону 2019-2020 років необхідно посісти не нижче четвертого місця серед європейських збірних.