Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 555

Січень виявився багатим на легкоатлетичні старти під дахом.

Так, у манежі львівського СКА на відкритій першості з легкої атлетики Буської ДЮСШ за участі юних спортсменів із дев'яти областей України відзначилися вихованці тренера Олександра Краснова з Нетішинської комплексної ДЮСШ.
Петро Венгерець здобув перемогу в бігу на 600 м серед юнаків до 13 років, встановивши рекорд турніру в цій віковій групі. Ще одну нагороду, срібну, він виборов на дистанції 60 м. Шосте місце в бігу на 1000 м серед дівчат до 15 років посіла Вікторія Каюмова.
А хмельничанка Марина Бех-Романчук у столиці держави на всеукраїнських змаганнях із бар’єрного та спринтерського бігу пам’яті заслужених тренерів України Миколи Батруха та Бориса Юшка посіла друге місце в бігу на 60 м (7,45 сек.).
Наразі Марина сконцентрується на стрибках у довжину, а проводитиме тренування в рідному манежі Хмельницького ОЦФВУМ, де створені належні умови для якісної підготовки. На 31 січня та 8 лютого заплановані її виступи за кордоном саме в цій стрибковій дисципліні.
Досить цікаво днями проходив у Львові міжнародний турнір зі стрибків у висоту “Меморіал Олексія Дем'янюка”. Вісімнадцятирічна Ярослава Магучіх з Дніпра здобула яскраву перемогу. Подолана нею висота 2,01м є кращим результатом сезону у світі, новим юніорським світовим рекордом U-20 у приміщенні, повторенням рекорду України для жінок, який у 2008 році встановила Віта Паламар з Хмельницького.
У львівському турнірі взяла участь більшість найсильніших вітчизняних висотників, а також гості з Туреччини та Австрії. А ще були серед них учні Лариси Калашнік з Ізяслава, які в своїх вікових групах посіли такі місця: третє – Вікторія Драч (дівчата U-18 ); шосте – Данило Нестечук (юнаки U-18), десяте – Дмитро Кравець (чоловіки).
А 18 січня на чемпіонаті Вінницької області з легкої атлетики в приміщенні, який відбувся в обласному центрі, в бігу на дистанції 800 м хмельничани посіли другі місця: серед чоловіків – Тарас Чукань, серед жінок – Ксенія Потапова. Їх тренує Леонід Рибак.