Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 491

Успішний старт
У Сумах відбувся леогкоатлетичний чемпіонат України в приміщенні серед юніорів. Змагалися 419 спортсменів 2003 року народження і молодші з усіх регіонів держави.

Збірна Хмельницької області була представлена лише п’ятьма атлетами, більшість із яких покращила особисті досягнення, а троє вибороли срібні нагороди. Так, хмельничанин Назар Даньков завоював медаль на дистанції 1500 м. Кам’янчанка Олександра Чернуха була другою в потрійному стрибку. Наразі Олександру включили до збірної України на чемпіонат Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій з легкої атлетики серед юніорів.
Варто відзначити і виступ чемпіонів України – 2021 у віковій групі U-16: cтарокостянтинівця Романа Горбачова та хмельничанина Володимира Лісіцького. Роман не лише отримав срібну медаль після фінішу у спортивній ходьбі на 5000 м з особистим рекордом 21 хв. 40,55 сек., виконавши норматив кандидата в майстри спорту, а більш ніж як на хвилину обігнав свого основного конкурента серед однолітків Едуарда Муравського з Волині, якого визнали найкращим легкоатлетом України грудня 2021 року. Обоє матимуть можливість 4 лютого в цьому ж манежі знову позмагатися між собою на юнацькому чемпіонаті України серед спортсменів 2005-2006 р. н.
Володимир Лісіцький із Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді на дистанції 200 метрів посів сьоме місце й також вперше вийшов на рівень кандидата в майстри спорту. Вікторія Данькова з цього ж закладу у бігу на 2 тисячі метрів з перешкодами була п’ятою.
У підсумку нечисленна збірна Хмельницької області посіла 12 позицію.
Особливої подяки заслуговують тренери названих спортсменів: кам’янчанин Олег Вергуш, старокостянтиновець Олег Вербицький та хмельничани Анатолій Новіков, Іван Чорний, Антоніна Юрковська.
На тренерському містку – земляк
Подолянин Руслан Костишин призначений головним тренером футбольної команди «Аксу» з елітного дивізіону чемпіонату Казахстану, яка представляє Павлодарську область.
Нагадаємо, що свого часу гравець Костишин успішно виступав за хмельницьку команду «Поділля» і за столичних армійців, «Дніпро» з колишнього Дніпропетровська, інші колективи. Потім перейшов на тренерську роботу. Був головним наставником української команди «Колос» Ковалівка, яку вивів у вищу лігу та в єврокубки.
Бажаємо нашому землякові успіху в Казахстані!