Понад два десятиліття Україна позбавляється радянських кайданів. 23 роки модернізаційних реформ чи то реформаційних модернізацій, вдосконалень та покращень маємо від кожного уряду та президента.  Усяка нова влада проголошує курс на реальні — цього разу остаточні й незворотні — перетворення нашого життя. І що? Здається, так і борсаємося у кремлівських кайданках, ніяк не перегриземо московсько-імперську пуповину.
Хоча… Хоча останні події на Майдані, у Криму та на сході, зачищення міст та селищ від московських посіпак дають надію на здобуття волі. Волі, яку плекали покоління жертовних українців-героїв. Ми, живучи на Поділлі, далекі від буремних подій на сході. Можемо лише проводжати воїнів,  які рушають на чергову війну за самостійну Україну, та зі сльозами зустрічати героїв, які повертаються до нас на вічний спокій. Газета прагнутиме, аби ви, наші шановні читачі, побачили події очима мешканців сходу. Для цього й надалі публікуватимемо матеріали від очевидців. Спробуємо знайти і кримчаків,  які правдиво опишуть життя півострова після втрати зв’язку із материком. Цікавитеся? Передплачуйте наш часопис!
Здолаємо підступного московського ворога — треба упритул займатися економікою. Цього разу реально, бо вибору немає: ми підписали асоціаційну угоду з Євросоюзом — повинні виходити на конкурентну прю із європейськими компаніями. Усі економічні новації знаходитимуть відображення на шпальтах нашого часопису. Бо поки з новацій… лише тарифні затягування пасків. Будемо з’ясовувати, чи усі підвищення тарифів обґрунтовані, бо щодо принаймні газових та електричних є серйозні питання. Допомагатимемо вам у суперечках із комунальниками — маємо багато листів на цю тему. Потрібно? Пам’ятайте про газету!
Але принаймні зараз у держави з’явилася мета — повернення до європейської сім’ї народів. Аби розуміти, чого нам чекати, як там живуть люди, «Подільські вісті» й надалі друкуватимуть матеріали із Європи. На черзі статті про спалене та плавуче міста, готичну столицю Європи та, звісно, Вічне місто. Пізнавально? Залишайтеся з нами.