У Шепетівці запрацювала система відеоспостереження «Безпечне місто» з 24 камер і пульта керування.  Загальна вартість проекту склала понад 120 тисяч гривень. Обладнання правоохоронцям передала громадська організація місцевих підприємців «Ліга керівників», яка небайдужа до питань порядку і безпеки в місті.

 

«Ми віднайшли можливості і резерви для того, щоб зробити місто безпечнішим комфортнішим», — говорить керівник громадської організації Микола Агарков. Така ж система вже два роки успішно працює в Славуті.
Результати відеоспостереження за містом міліціонери оцінили дуже швидко. «За системами відеоспостереження — майбутнє, — каже начальник  міськвідділу міліції Олександр Завадський. — Навіть у тестовому режимі роботи системи відеонагляду нам вдалося оперативно розкрити кілька злочинів. Серед них — вбивство, серія пограбувань,  викрадення автотранспорту».
Камери розташували у місцях найбільшого скупчення людей, а також ближче  до різних «колоритних» закладів міста, де часто фіксуються правопорушення. Система в рази спрощує роботу міліціонерів. Всього 20-30 секунд маніпуляцій з пультом керування — і техніка
покаже, що і як відбувалося в будь-який заданий проміжок часу. Достатньо ввести в систему номер авто, і правоохоронці знатимуть, коли і де пересувався той чи інший транспортний засіб. У цілому робота програми «Безпечного міста» невигідна хіба що правопорушникам, чий кожен крок тепер під прицілом камер.
Голова Хмельницької облдержадміністрації Михайло Загородний наголосив на важливості питання безпеки в нинішніх умовах: «У ситуації, коли країна перебуває в стані війни, про безпеку треба дбати особливо. Я вдячний ініціативним підприємцям, які допомогли придбати систему відеоспостереження».
Начальник УМВС в Хмельницькій області Микола Семенишин подякував підприємцям за такий коштовний і потрібний дарунок, зазначивши, що співпраця міліції та активістів стає хорошою традицією спільної роботи у сфері безпеки та охорони громадського порядку. Він також пригадав нещодавній приклад співпраці з хмельницькими підприємцями у створенні велопатруля.  «Маємо надію, що вже до кінця року  системи відеоспостереження запрацюють у всіх містах області. Частково кошти плануємо отримати з обласного бюджету. А потім хочемо все об’єднати в загальну обласну мережу. Тим більше, що технічно такі можливості є», — зауважив начальник управління внутрішніх справ.
Найближчим часом система відеонагляду з’явиться і в Хмельницькому. Проект розрахований на 100 відеокамер, 29 з яких запрацюють уже на початку жовтня. Для придбання необхідного обладнання з місцевого бюджету депутати Хмельницької міської ради виділили 2 мільйони 444 тисячі гривень.