Учасники акції "Поверніть Героїв додому" запалили лампадки біля пам’ятного знака "Ангел Скорботи" і прочитали молитву, вшанувавши пам'ять полеглих захисників України, зокрема, тих, хто вісім місяців тому загинули в результаті вибуху на тимчасово окупованій території Донецької області. 

Від вибухів на території колишньої Волноваської виправної колонії № 120, де утримували українських захисників, загинуло 53 полонених, понад 130 було поранено. За даними української розвідки, теракт скоїли найманці зі складу ПВК "Вагнера" (Ліга) за особистою вказівкою номінального власника зазначеної ПВК — Євгена Пригожина. Україна досі не отримала відповідної реакції на цю трагедію з боку міжнародної спільноти – немає успіхів у розслідуванні, і ніхто не домігся бодай допуску на місце трагедії.

"Російська Федерація здійснила підлий, черговий теракт і так хотіла злякати та зламати. Але волю, силу духу не зламати, і пам'ять про загиблих не знищити", — розповідає координаторка акції "Поверніть Героїв додому" Леся Стебло. Серед учасників акції – пані Тетяна, син якої отримав поранення під час теракту в Оленівці, і нині перебуває в російському полоні. Другий її син загинув, захищаючи Україну. «Я не хотіла, щоб він ішов у військо, але він сказав: "Мамо, я так вирішив. Я буду захищати нашу країну". Коли вони були на "Азовсталі", в тому проклятому пеклі, я писала сину, що не можу нічим допомогти. Він писав: "Мамо, ви головне любіть Україну, всім серцем любіть, і живіть щасливо", — розповіла учасниця акції.

Після складних переговорів за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україну 12 січня 2023 року вдалося повернути 54 тіла захисників. Наразі все ще триває ДНК-експертиза, яка в цьому випадку вимагає багато часу.