Принаймні так стверджують у представництвах, хоч ціни на авто, яке має конкурувати з Ford EcoSport, Fiat Panda City Cross, і новою Dacia Sandero Stepway ще не оголошені

Компані Hyundai офіційно представила новий компактний кросовер Bayon, який, начебто, має стати найдоступнішим SUV в лінійці південнокорейської марки на ринку Європи. Старт продажів заплановано на літо поточного року.

Довжина авто складає 4,18 метра, колісна база – 2,58 м. Об’єм багажного відділення 411 літрів, а при складених сидіннях заднього ряду вільний простір збільшується до 1205 літрів.  

В основу транспортного засобу покладено платформу компактного хетчбеку i20, з яким Bayon ділить і лінійку двигунів. Базовий мотор – 1,2 літровий атмосферний бензиновий агрегат потужністю 85 коней, він рухає автомобілем в купі з п’ятиступеневою механічною коробкою передач.

На сходинку вище стоїть 1,0-літровий 100-сильний турбомотор, який працює разом із шестиступеневою механікою, або семидіапазонним «роботом», що має два щеплення. Крім того доступна й більш потужна 120-сильна модифікація цього двигуна, яка діє за схемою «помірний гібрид». Для всіх версій передбачено привід лише на передні колеса, повного не буде.

Зовні Hyundai Bayon має схожість з кросовером Tucson четвертого покоління, а салон позичили у співплатформеного i20.