Як ніколи, в теперішній час, актуальною проблемою в державі є правильний підбір керівників на всіх рівнях: від місцевого до міністрів, і навіть віце-прем’єрів.

Є світова практика підготовки кадрів для керівництва. Наприклад, у Японії міністром може стати людина, яка пройшла всі щаблі відповідного напрямку діяльності. Тому, як правило, там міністри люди немолоді, з найвищим рівнем компетенцій. А слово «компетенція» означає знання, вміння, особистий досвід. Якщо керівник немає будь-якої з названих якостей — це груба помилка з вкрай негативними наслідками для тієї справи, куди його призначили, і чим вище посада, тим гірші наслідки. Все вищесказане стосується не тільки директорів промислових підприємств, виробничої діяльності, а всіх, кого ставлять на посаду керівника.

Дуже приємно, що у нас в місті Хмельницькому є приклади таких керівників — менеджерів, які володіють усіма якостями і вимогами до керівництва. Таких більшість. Хочемо привернути увагу до прізвищ людей, які працювали провідними спеціалістами, відповідали за роботу підрозділів на заводі АДВІС, пройшли школу, відбулися на АДВІСі. А зараз самі очолюють підприємства, трудові колективи, важливі ділянки роботи на підприємствах. А саме:

Михайло Іванович Яновський — директор заводу ТОВ «Сиріус Екстружен», одного з найсучасніших підприємств області;

Віктор Павлович Білецький — директор ТОВ «Завод гідроарматури»;

Віталій Петрович Синчук — директор заводу ТОВ «Європа-експорт плюс»;

Володимир Іванович Яремчук — головний інженер ТОВ «Завод гідроарматури»;

Ігор Леонідович Коцюба — начальник виробництва, перший заступник директора ТОВ «Дювельсдорф Україна»;

Павло Дем’янович Нагорний — успішно працював директором МРЕМ АТ «Хмельницькобленерго»;

Віктор Сергійович Олійник — головний інженер заводу ТОВ «Тін Імпекс»;

Олексій Йосипович Новіцький — директор ТОВ «Хмельницький комбайновий завод»;

Марія Семенівна Цімерман — комерційний директор заводу ТОВ НВФ «АДВІС - МАШ»,

Микола Миколайович Мороз — заступник директора ТОВ «Трансформатор сервіс».

Ці люди, завдяки і своєму таланту, і правильній підготовці, за роки роботи на АДВІСі зараз є успішними менеджерами. Вони володіють знаннями, вмінням і особистим досвідом. Все вищезгадане стосується не тільки керівників промислових підприємств, а всіх сфер життєдіяльності міст, областей, держави.

Іван ДУНЕЦЬ, генеральний директор ТДВ «Завод АДВІС».