У ході чергового засідання виконавчого комітету міської ради розглянуто півсотні питань порядку денного.

Вже традиційно проголосували за надання матеріальної допомоги жителям міста (учасникам АТО, особам з інвалідністю, пенсіонерам) і насамперед тим, хто потребує дороговартісного лікування. Ухвалили рішення про надання житла жителям обласного центру та надали дозвіл шістьом хмельничанам на переведення садових будинків у житлові.

Члени виконавчого комітету також затвердили перелік визначених місць у парках та скверах міста, та поза їх межами для розміщення об’єктів з надання послуг у сфері відпочинку і розваг.

Затвердили перелік приміських автобусних маршрутів загального користування Хмельницької міської територіальної громади з необхідною кількістю транспортних засобів на них (загалом 13 маршрутів, за якими курсуватимуть 16 транспортних засобів другого класу).

Виконавчий комітет розглянув і підтримав дві електронних петиції: «Обладнання громадського транспорту системами кондиціонування та опалення» та «Маршрут тролейбуса на автономному ходу в мікрорайон Ружична».

Також надали дозвіл ТОВ «Еко ЕНЕРДЖІ ЧАРДЖ» на влаштування двох паркувальних майданчиків із розміщенням швидкісних зарядних станцій для електромобілів за адресами: перетин вул. Проскурівська та вул. Старокостянтинівське шосе; вул. Толстого (з протилежного боку залізничної колії від перетину вул. Проскурівська та вул. Старокостянтинівське шосе).

Визначили балансоутримувачів майна приєднаних Бахматовецької, Богдановецької, Водичківської, Шаровечківської сільських рад.

Значну кількість питань із порядку денного виконавчого комітету розглядатимуть депутати на сесії міської ради. Зокрема, ухвалили й низку рішень про внесення змін до рішень сесій міської ради попередніх років щодо призначення персональних стипендій і премій Хмельницької міської ради кращим учням та педагогам у сфері освіти. Як зазначив міський голова Олександр Симчишин, після ухвалення депутатами цих рішень уже у 2022 році персональні стипендії та премії Хмельницької міської ради отримуватимуть обдаровані діти та кращі педагогічні працівники закладів освіти не лише міста, а й тих населених пунктів, які доєдналися до Хмельницької міської територіальної громади, а це 32 учня та 40 педагогів. Це рішення стосуватиметься і премії міського голови (10 тис грн за 200 балів за результатами ЗНО) для кращих учнів закладів загальної середньої освіти.

На засіданні ухвалено рішення про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції про затвердження низки програм, а саме: «Програми національно-патріотичного виховання мешканців Хмельницької міської територіальної громади на 2021 – 2022 роки»; «Програми забезпечення антитерористичного та протидиверсійного захисту важливих державних об’єктів, місць масового перебування людей, об’єктів критичної та транспортної інфраструктури Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2022 роки»; «Програми охорони довкілля Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки».