У Хмельницькому відбулись навчання дснсників з безпечного використання новітнього аварійно-рятувального обладнання

Упродовж останніх років автопарк рятувальників Хмельниччини поповнився сучасною технікою європейського зразка — спеціальними аварійно-рятувальними машинами легкого та середнього типу на базі автомобілів Ford Ranger, Volkswagen Crafter та Volkswagen Т6.

Ця техніка виробництва компанії «Weber Hydraulik GmbH» укомплектована складним гідравлічним та пневматичним інструментом, незамінна для здійснення першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Тож, компанія «Weber Hydraulik GmbH», не лише виробляє таке цінне обладнання, але й проводить навчання фахівців, які з ним працюватимуть в різних екстрених ситуаціях, рятуючи чиєсь життя.

Такий досвід застосування новітнього обладнання під час надзвичайних подій здобували рятувальники Хмельниччини, адже на місці виклику вони мають діяти чітко, оперативно, без ризику для постраждалих, вміло застосовуючи необхідні спецінструменти.

 Як повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Хмельницькій області, після завершення навчання, пройшовши теоретичну та практичну підготовку, надзвичайники Хмельниччини отримали відповідні сертифікати.

А поки одні навчались, інші продовжували нести службу, Дунаєвецькі рятувальники відбуксирували карету швидкої медичної допомоги з кювету, яка застрягла через заметіль поблизу села Михайлівка. Та, що казати про сільські дороги, якщо на вулиці Тернопільській в обласному центрі автомобіль швидкої допомоги виїхав у сніговий замет та самостійно не зміг виїхати, рятувальники відбуксирували «швидку» на розчищену ділянку дороги, неподалік Хмельницького на автодорозі до села Олешин рейсовий автобус ПАЗ також потрапив у сніговий замет, тож внаслідок автопригоди ускладнився рух транспортних засобів, знову виручали надзвичайники. І не обійшлось без пожеж,  одну ліквідували в житловому будинку в селі Митинці Красилівського району, іншу в селі Лавринівці на Шепетівщині, обійшлося без жертв.