В Австрії встановили найбільшу сонячну електростанцію на овечій фермі

Очікується, що сонячна електростанція генеруватиме близько 12 ГВт-год на рік.

Сонячні панелі понаставляли вже всюди: на дахах, в садах, в оливках і от, вже й на фермерських вигонах. В Європі сонячні електростанції встановлюються над полями з малиною, у садових плантаціях лимонів. Так, німецька компанія Maxsolar, завершила монтаж наземної фотоелектричної системи потужністю 11,5 МВт на колишньому відвалі гравію в Австрії. А тепер, на території сонячної електростанції знаходиться овеча ферма, повідомляє  greenpost.ua, з посиланням на ecotown. 

Власник об'єкта – найбільший постачальник електроенергії в країні Wien Energie, який зареєстрований у Відні. Каскад складається з 25 600 модулів, встановлених на площі 12,5 га, включаючи 400 вертикально встановлених двофазних модулів.

Очікується, що СЕС генеруватиме близько 12 ГВт-год на рік, чого достатньо для забезпечення електроенергією майже 5000 домогосподарств.

А між модулями в період з квітня по жовтень вівці замінять механічні косарки трави. Це «прибирання» буде без пилу та без кам’яних уламків, що можуть розлітатися при звичайному косінні трави. Крім того, ґрунт буде захищений та удобрений природним шляхом, що принесе користь біорізноманісттю. В свою чергу, вівці використовуватимуть фотоелектричні модулі як навіси у якості захисту від сонця та дощу.