З 15 березня по 30 травня на території населених пунктів Хмельницької міської територіальної громади буде проводитися щорічна санітарна чистка, за розпорядженням Олександра Симчишина, повідомляє пресслужба Хмельницької міської ради.

Керівникам комунальних підприємств, установ та організацій було доручено:
- провести санітарну чистку та благоустрій закріплених за ними територій;
- вивезти сміття на міський полігон твердих побутових відходів;
- виконати відновлювальні роботи в місцях порушення об’єктів благоустрою (проїжджі частини вулиць, тротуари, газони та зелені зони);
- здійснити підсів трави та посадку нових дерев та кущів.
Управління архітектури та містобудування повинне скоректувати рекламні носії у відповідність до вимог Закону України “Про рекламу”.
Комунальне підприємство «Міськсвітло», Хмельницький міський район електромереж та комунальне підприємство «Електротранс» зобов’язані очистити опори від об’яв та рекламних носіїв, що не мають дозволу на розміщення.
Старостам старостинських округів доручено організувати прибирання територій населених пунктів в межах округу.
Голови комітетів самоорганізації населення повинні організувати прибирання територій мікрорайонів Лезневе, Книжківці, Ружична, Гречани, а голови квартальних комітетів — організувати прибирання у приватному секторі.
Комунальне підприємство "Спецкомунтранс" прийматиме сміття від комунальних підприємств на полігоні твердих побутових відходів безкоштовно з 15 березня по 30 травня.
Департаменту освіти та науки повинен рекомендувати закладам загальної середньої освіти провести урок природи (довкілля), присвячений періоду санітарної чистки та благоустрою міста.