Майже 664 мільйони кВт*год електроенергії виробила Хмельницька АЕС завдяки достроковому пуску 2-го енергоблока

Як повідомляє інформаційний центр ХАЕС, відповідно до попереднього завдання, завершити середній планово-попереджувальний ремонт (ППР) на другому енергоблоці було заплановано 14 березня 2021 року. Але дострокове завершення ремонтних робіт (майже на 28 діб раніше) дало можливість додатково виробити другим енергоблоком ХАЕС 663,6 млн. кВт*год електроенергії.

Всього на  ремонтні роботи запланували 198 діб, а його вдалося здійснити за 171 завдяки системній оптимізації процесів ремонтних робіт, зі збереженням пріоритету безпеки, злагодженій та наполегливій роботі персоналу Хмельницької АЕС та підрядних організацій.

Зважаючи на виклики сьогодення, та задля належної підтримки теплової генерації, яка опинилася у кризі і щоб не допустити колапсу Об’єднаної енергосистеми України (ОЕС), Хмельницька АЕС оптимізувала власну ремонтну програму.

Тож, дострокове підключення другого енергоблока до енергомережі, дозволило забезпечити стабільну роботу  енергосистеми України та забезпечити енергетичну незалежність держави, в умовах критичного навантаження, а також імпорту електроенергії з Російської Федерації.

Всього двома енергоблоками ХАЕС з початку року станом на 24:00 15.03.21 вироблено 2 478,8 млн. кВт*год електроенергії, що складає 13,1% від виробництва електроенергії по ДП «НАЕК «Енергоатом» загалом.