А ще, згідно санкції статті, такі дії караються штрафом до 51 тисячі гривень чи громадськими роботами. Як повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області, на Хмельниччині за фактом вбивства червонокнижного лося поліцейські відкрили кримінальне провадження. 

Подія сталася 13 березня в мисливських угіддях поблизу села Червоний Цвіт у Шепетівському районі і це в той час як сезон полювання на будь-яких тварин уже закрито, а полювання на червонокнижних тварин заборонено взагалі. 

До поліції звернувся мисливствознавець Шепетівського лісгоспу із повідомленням про те, що в мисливських угіддях поблизу  Червоного Цвіту він виявив сліди крові та шерсті, схожої на лосину. Спільно з єгерями на місце події виїхали працівники Шепетівського районного управління поліції. 

Вже на місці події виявили сліди від гужової підводи, на якій вивозили тушу тварини, саме вони й  привели правоохоронців до господарства 38-річного місцевого жителя, де горе-браконьєри  якраз розробляли тушу.  

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 248 (незаконне полювання) Кримінального кодексу України, дізнавачі провели санкціонований обшук в домоволодінні чоловіка  та на прилеглій території, в ході якого виявили та вилучили м'ясо тварини, залишки вбитого лося, мисливську рушницю та набої. 

Наразі правоохоронці працюють над встановленням усіх осіб, які брали участь у полюванні. У рамках розслідування призначено цілий ряд експертиз, покликаних, зокрема, встановити, хто саме стріляв по тварині.

Поліція ще раз нагадує, що сезон полювання на будь-яких тварин уже закрито. А полювання на червонокнижних тварин суворо заборонено.