В обласному центрі розпочало роботу нове відділення денного/цілодобового тимчасового перебування громадян

Відділення відкрито у новому приміщенні, побудованому поряд з Територіальним центром соціального обслуговування (вул. Перемоги, 7-А). Це стане суттєвою допомогою як для літніх людей, що потребують догляду, так і для родин, які доглядають за лежачими хворими або такими, що не можуть себе обслуговувати. Відділення сплановано на одночасне перебування 14 осіб.

«Тут можуть бути люди похилого віку, з інвалідністю і ті, що опинились в складних життєвих обставинах (кризові/екстрені). Зара у відділені знаходяться перші п’ятеро осіб, ще четверо проходять процедуру оформлення» - зазначив директор Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування Дмитро Старцун.

В приміщені передбачено одномісні і двомісні кімнати, із санвузлами, душем або ванною, функціональними ліжками. Є сучасна пральня, харчоблок із окремим входом,  також діють два класи на 40 місць для Університету третього віку (загалом в університеті понад 1200 відвідувачів), є приміщення для фізичної та психологічної реабілітації, маніпуляційна, господарські та адміністративні приміщення.

Основні напрямки діяльності відділення:

  • здійснення денного та цілодобового догляду;
  • короткотермінова допомога сім’ям в догляді за хворими членами родини на час проведення ремонту або усунення інших проблем в помешканні;
  • забезпечення громадян, які опинилися в кризових ситуаціях, тимчасовим цілодобовим доглядом у тому числі під час оформлення в стаціонарні заклади постійного перебування, інші випадки.

Також у відділені надаються послуги направлені на покращення здоров’я, а саме: підтримка опорно-рухового апарату (тренажерний зал); масаж гігієнічний; фітотерапія, аромотерапія, роблять кисневі коктейлі; діє фізіотерапевтичний кабінет (масажні ліжка «Серагем», «Релакс», масажери для ніг, апарати міостимуляції, магніту та електрофорезу, дарсонвалізація (апаратом Корона)); виконують комплекс процедур апаратом Коробова серії «Барва» (методики застосування фотонних апаратів використовуються для лікування і профілактики найпоширеніших захворювань людини (захворювання органів дихання, захворювання ЛОР-органів, вірусні захворювання органів дихання, захворювання шлунково-кишкового тракту, захворювання серцево-судинної системи, неврологічні захворювання, захворювання опорно-рухового апарату, травми. Надається допомога у соціальній адаптації.

Цілодобове тимчасове перебування є платною послугою, яка складає 242 грн за добу без харчування, 332 грн за добу з трьохразовим харчуванням.

Інші послуги обумовлюються у договорі за додаткову плату.

За детальною інформацією радять звертайтеся за номером телефону: (098) 966-46-86 (з 8:00-16:15).