За умисне вбивство служителя церкви засуджено мешканця Вінницької області

Як повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, вину 28-річного жителя Вінницької області у вчиненні умисного вбивства в суді прокурорами доведено.

Тіло священика виявили місцеві мешканці у лісосмузі поблизу села Лісо-Березівка Летичівського району Хмельницької області в липні минулого року.

В результаті досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області, встановлено, що злочин вчинено раніше неодноразово судимим мешканцем Вінниччини.

Потерпілий був родом із Закарпаття, батюшка прямував на власному автомобілі з  Одеси у Львів та дорогою на одній із зупинок громадського транспорту побачив чоловіка і запропонував підвезти його.

Під час поїздки між водієм та пасажиром стався конфлікт, в ході якого вінничанин кинувся на чоловіка з ножем. Від отриманих травм потерпілий помер на місці злочину.

Аби уникнути відповідальності за вчинене та приховати сліди злочину, зловмисник затягнув нерухоме тіло до лісосмуги і  заволодів автомобілем потерпілого. Однак, не маючи достатніх  навиків  керування транспортним засобом, невдовзі залишив його прямо посеред дороги, викравши рюкзак власника.

Завдяки наполегливості правоохоронців злочинця розшукали аж на території Донецької області.

Стороною обвинувачення повністю доведено факт вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, що завдало значної матеріальної шкоди), ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України.

Вироком Летичівського районного суду обвинуваченому призначено покарання у виді 14 років позбавлення волі.