В ОДА відбулося засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби

На альтернативну (невійськову) службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу але особисто заявили про те, що не можуть її нести, бо це суперечить їхнім релігійним переконанням.

Тож, комісія під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Тюріна розглянула питання щодо направлення семи хмельничан на альтернативну службу. Одному жителю області достроково припинили навіть альтернативну службу у зв’язку із тим, що його на підставі висновку військово-лікарської комісії визнали непридатним для подальшого проходження військової служби за станом здоров’я.

Нагадаємо, альтернативна (невійськова) служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством.

На засідання робочої групи були запрошені усі заявники, котрі подали відповідні заяви і за результатами обговорення робоча група вирішила рекомендувати голові адміністрації направити 6 громадян для проходження невійськової служби, а одному заявнику відмовили у проходженні альтернативної служби у зв’язку із тим, що він без поважних причин не явився на засідання комісії.