Щороку в Україні проводиться Національний конкурс "Молодіжна столиця України",  в якому відзначають найкраще місто країни для проживання і розвитку молоді, Хмельницький втретє потрапив у фінал!

Як повідомляють у міській раді, на сторінці Конкурсу оприлюднено список міст-фіналістів конкурсу «Молодіжна столиця України – 2022». Тож до десятка  міст-фіналістів крім нас увійшли такі міста: Вінниця, Івано-Франківськ, Луцьк, Маріуполь, Миколаїв, Одеса, Острог, Умань, Чернівці (в алфавітному порядку).

Міста-фіналісти мають до 11 квітня підготувати програму заходів «Молодіжної столиці України – 2022», а фінал, під час якого виступатимуть з презентаціями власного бачення розвитку молодіжної політики, відбудеться 20 квітня 2021 року в м. Київ.

На сторінці міської ради запевняють, що ініціативна група докладе максимум зусиль, аби Хмельницький здобув бажану перемогу.

Мета конкурсу – активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, створення комфортних умов для розвитку молоді.

Головні завдання конкурсу:

 - залучення молоді до процесів управління містом, відтак – забезпечення вищого рівня відповідальності молодих людей за якість життя у містах;

 - поширення кращих практик молодіжної роботи, обмін досвідом та залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях;

 - використання європейського досвіду для покращення роботи з молоддю в регіонах України;

 - мінімізація негативних тенденцій міграції та сприяння процесам децентралізації на місцевому рівні.