За рішенням регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у червоних зонах будуть заборонені перевезення пасажирів у межах відповідних областей чи окремих адміністративно-територіальних одиниць автомобілями, чи залізничним транспортом, повідомляє пресслужба Хмельницької державної обласної адміністрації.

Заборони не будуть розповсюджуватися на наступні перевезення:

  • транзитні;
  • легковими автомобілями (в яких перебуває не більше п’яти осіб, враховуючи водія та не враховуючи дітей віком до 14 років);
  • службовим, чи орендованим транспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано органи Національної поліції, не менше ніж за 2 дні;
  • пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності лабораторно підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Поза цим, будуть заборонятися перевезення пасажирів автомобільним чи залізничним транспортом міжобласного сполучення. Виключенням можуть стати потяги зі спеціальними рейсами у внутрішньому сполученні.