За незаконну рубку дерев у  селі Руда Кам’янець-Подільського району  Державна екологічна інспекція  у Хмельницькій області змусила відшкодовувати збитки  місцеве підприємство «Кедр».

Як повідомляється на сайті установи, 8 лютого цього року на телефон «Гарячої лінії» Дерекоінспекції  надійшло звернення від жительки Руди з проханням провести перевірку чи законно були зрізанні старі дерева (тополі) в їхньому селі, яке розташоване на території Жванецької сільської ради.

З метою перевірки фактів, зазначених у зверненні, проведено перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства і було встановлено, що  земельна ділянка на якій зрізали дерева відноситься до комунальної власності, а на даний момент перебуває у користуванні ТОВ «КЕДР». Під час огляду зазначеної земельної ділянки інспектори виявили пні дерев різних порід зі свіжими місцями спилювання.  Як з’ясувалося надалі, Жванецька сільська рада не надавала дозволу на видалення цих зелених насаджень на ній.

Інспектори обрахували суму збитків нанесені державі незаконною рубкою в обсязі 105 тис. 466 грн.

Матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для встановлення винних осіб та притягнення до відповідальності.