В обласному центрі за втручання прокуратури попереджено неправомірне відчуження з комунальної власності земельної ділянки вартістю майже 55 млн грн

Прокурори розпізнали змову двох суб’єктів господарювання, які намагались неправомірно заволодіти землею в районі речового ринку, що відноситься до комунальної власності Хмельницького.

Хмельницький міськрайонний суд  виніс ухвалу  про затвердження між двома товариствами мирової угоди, яка передбачала визнання за одним із них права власності на єдиний майновий комплекс ринку. Але комплекс розташований на орендованій земельній ділянці комунальної власності площею понад 5,7 га, тож підставою для реагування і стала виявлена в реєстрі судових рішень ухвала.  

Як повідомляє пресслужба відомства, прокурори з’ясували, що до розгляду вказаної справи Хмельницька міська рада, як власник земельної ділянки, не залучалась, а рішення суду прийнято всупереч її інтересам.  Тому, за апеляційною скаргою прокуратури вказану ухвалу суду скасовано і справу повернуто на новий розгляд у суд першої інстанції.

Як повідомив керівник окружної прокуратури міста Хмельницького Іван Комар, за результатами повторного розгляду справи, проведеного уже за участі прокуратури, у задоволенні позову товариства відмовлено.

Таким чином земельна ділянка вартістю близько 55 млн грн залишилась у власності територіальної громади м. Хмельницького.