У ході чергового засідання виконавчого комітету міської ради розглянуто 60 питань порядку денного

Як повідомляють у Хмельницькій міській раді, вже традиційно виконком розпочав роботу з розгляду звернень про надання матеріальної допомоги жителям міста (учасникам АТО, особам з інвалідністю, пенсіонерам), а насамперед тим, хто потребує дороговартісного лікування.

Члени виконкому ухвалили рішення про надання службового житла громадянам міста: військовослужбовцям-прикордонникам та двом працівникам комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг.

Також 14 учасників бойових дій та 8 осіб з інвалідністю внаслідок війни поставили на квартирний облік. Декільком громадянам надали дозвіл на зміну форм власності садових будинків у житлові.

Було розглянуто декілька питань порядку денного, які стосувалися правочинів щодо малолітніх дітей, котрими опікується служба у справах дітей.

Розглянувши клопотання орендарів нерухомого майна міської комунальної власності, виконавчий комітет продовжив договори оренди нежитлових приміщень без проведення аукціону окремим підприємствам міста, серед яких – комунальне підприємство «Муніципальна телекомпанія «Місто», міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Продовжили договори оренди нежитлових приміщень міської комунальної власності (9 приміщень) через проведення аукціонів.

Схвалити прогноз бюджету Хмельницької міської територіальної громади на 2022-2023 роки. За словами Сергія Ямчука, начальника фінансового управління, проект розроблено у зв’язку з необхідністю подання у Міністерство фінансів України відповідного прогнозу для засвідчення погодження на отримання кредитного ресурсу на завершення будівництва школи на вул. Залізняка, 32 у мікрорайоні Озерна.

Внесли зміни в рішення виконавчого комітету щодо надання проїзних документів на 2021 рік багатодітним сім’ям,  доповнивши список багатодітних сімей, у тому числі особам з навколишніх сіл старостинських округів, в яких виховується 3 і більше неповнолітніх дітей.

Також внесли зміни в рішення виконавчого комітету «Про створення комісії по розгляду питань заміни непридатного до використання газового обладнання найбільш малозахищеним верствам населення з метою затвердження Положення про порядок заміни непридатного до використання газового обладнання найбільш малозахищеним верствам населення».

Затвердили мережу об’єктів та визначили їх як базові з підготовки вихованців комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл до участі у спортивних заходах. Загалом така мережа налічує 228 об’єктів: спортивних залів, баскетбольних і волейбольних майданчиків, футбольних полів, які знаходяться у навчальних закладах, ДЮСШ, у тому числі у населених пунктах міської територіальної громади.

Члени виконавчого комітету ухвали рішення про проведення демонтажу самовільно встановленої огорожі (металевої сітки) та воріт біля житлового будинку по вул. Бандери, 40/1Ж, а також бетонного паркану та металевих воріт по вул. Курчатова, 120/1А.

Також прийняли рішення щодо підготовки до купального сезону, який заплановано розпочати 1 червня 2021 року і закінчити 1 вересня 2021 року, на міському пляжі – лівому березі річки Південний Буг.

Низка питань винесена на розгляд сесії міської ради:

  • про внесення змін до рішення сесії міської ради від 09.10.2019 року № 14 «Про затвердження Положення про конкурсний відбір підприємницьких бізнес ініціатив (ідей), стартапів для реалізації у місті Хмельницькому»;
  • про внесення змін до рішення сесії міської ради від 26.09.2019 року № 8 «Про затвердження Порядку часткового відшкодування участі місцевих товаровиробників у ярмаркововиставкових заходах з міського бюджету»;
  • про затвердження Концепції системи енергетичного менеджменту Хмельницької міської територіальної громади;
  • щодо повного припинення поховання померлих на кладовищі за адресою: м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, 94/2А;
  • про затвердження Програми правової освіти населення Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

Також на розгляд сесії міської ради також вноситиметься пропозиція про запровадження системи «Контакт-Центр» та інформаційної системи «Чат-бот» для обробки та виконання звернень громадян (у відділі управління міським господарством).

Систему буде запроваджено після рішення сесії та відповідного тендеру, з метою підвищення ефективності приймання, обробки та виконання звернень громадян, та скорочення часу на підготовку звітної та аналітичної інформації щодо роботи зі зверненнями, налагодження зворотного зв’язку та якості взаємодії мешканців громади та влади для більш зручного отримання довідкової інформації за різними категоріями.