Не секрет, що проблема насильства в родині останнім часом досить гостра в Україні.

Не є винятком і місто над Смотричем. Лише з початку нинішнього року близько шістдесяти його жителів звернулися до місцевих правоохоронців зі скаргами на домашнє насильство. Як розповів начальник відділу превенції Кам’янець-Подільського районного управління поліції капітан поліції Вадим Стельмах, це була жорстокість, що вчинялася у сім’ях у неоднакових формах та способах. З приводу цих ганебних явищ було складено понад п’ятдесят протоколів, згідно з якими до кривдників застосовувалися належні міри покарання, винесені судом.

З метою протидії та запобігання домашньому насильству у Кам’янці-Подільському з березня почала функціонувати спеціальна мобільна група, яка нестиме службу цілодобово та реагуватиме на факти вчинення такого бузувірства на території міста. Наряду, який формується з числа дільничних, патрульних та ювенальних поліцейських й котрі пройшли додаткову підготовку і навчання, виділено службовий автомобіль із відповідним маркуванням.

Створення та функціонування такої мобільної групи стало можливим за підтримки представництва Фонду Організації Об’єднаних Націй у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні.