У Ярмолинецькому лісгоспі понад двадцять років діяла Кімната природи, де було зібрано цікаву інформацію про флору й фауну краю, кращих лісівників. Готуючись до 80-річчя підприємства, його адміністрація та активісти вирішили створити на базі Кімнати музей лісівничої слави.

У вересні 2018 року його урочисто відкрили. А в наступні роки було зібрано ще багато цікавих матеріалів і речей, які поповнили експозицію. Збір і систематизація матеріалів триває, адже життя не стоїть на місці.

А що ж можна побачити в музеї нині? Інформаційні стенди з текстовими матеріалами та фотографіями розкривають історію лісгоспу з часу його створення й до сьогоднішніх днів, повідують про людей трудової звитяги, які досягли значних результатів у праці й відзначені державними нагородами.

Привертає увагу патріотична експозиція. З неї відвідувачі дізнаються про увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, про учасників антитерористичної операції на Донбасі з Ярмолинецького лісгоспу, а також про загиблих в АТО лісівників України. До речі, в кожному лісництві підприємства героям встановлено пам’ятні знаки, на їхню честь посаджено пам’ятні ділянки лісу.

Великий стенд «Ліс для людини – людина для лісу» засвідчує про неперервний зв’язок людини й природи.

У музеї зібрані подарунки відвідувачів та друзів лісгоспу, нагороди колективу. Чільне місце займає книга «Крізь призму десятиліть» – про вісімдесятирічну історію Ярмолинецькому лісгоспу, його трудівників.

Окремо створена стіна із кружечків-зрізів різних порід дерев, які розповсюджені на території лісгоспу. Також створена імітація лісової галявини з опудалами колекційних зразків тварин та птахів, які мешкають у наших лісах.

Увагу привертають дитячі вироби з природних матеріалів та інші експонати.

Найближчим часом буде сформовано експозицію з інвентарем для ведення лісового господарства, предметами побуту лісівників. Є й інші цікаві задумки.