В Хмельницькій громаді невдовзі запрацює притулок для осіб, які постраждали внаслідок домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Кошти на створення закладу було виділено за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки таких осіб. Хмельницька громада взяла участь у відповідному конкурсі і здобула фінансування у розмірі 2,5 мільйона гривень на створення притулку. Тому відповідно до умов субвенції громада взяла на себе обов’язок на подальше утримання притулку та придбаних транспортних засобів за рахунок коштів місцевого бюджету.
У приміщенні закладу наразі проводять ремонтні роботи. Його облаштують меблями, технікою та усім необхідним, а також за кошти субвенції придбано автомобіль, який виїжджатиме на місце скоєння побутового насильства.
І вже з 12 листопада цього року фахівці терцентру та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочали свої виїзди у тестовому режимі. Здійснено виїзди на 5 фактів домашнього насильства. Інформацію по одному випадку передано до Служби у справах дітей.