не поспішайте перераховувати кошти
Саме за таким сценарієм шахраї уже тривалий час наживаються на довірі громадян. Для цього використовують популярні месенджери. Саме таким чином потерпіла з м. Шепетівки втратила майже 26 тисяч гривень.
Жінка отримала повідомлення в одній із соцмереж зі сторінки давнього знайомого. У меседжі йшлося про те, що чоловік потребує негайної допомоги і просить у борг значну суму коштів.
Жінка не вагаючись перерахувала гроші на номер картки, вказаній у повідомленні. Проте згодом довідалась, що сторінку товариша зламали шахраї. Тож потерпіла звернулася із заявою до поліції.
За даним фактом дізнавачі Шепетівського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і з’ясовують усі обставини події.
Слід пам'ятати, що шахраї використовують усі можливі методи, навіть найцинічніші. Тому завжди перевіряйте подібні меседжі. У разі, якщо ви дійсно хочете допомогти — переконайтеся у тому, що ваша допомога дійде до потрібного адресата, а не в кишеню шахраям.