Про «недозрілих» хлопців, які влаштовували в Києві п’яні вечірки, говорять багато. Так, історія, викладена на сторінці Фейсбук Ярославою Кравченко, громадською діячкою та режисеркою, здається, нікого не залишила байдужим. Ішлося про молодих людей, які переїхали з Івано-Франківська до Києва, та забавлялися тим, що влаштовували своєрідні оргії, які знімали на відео та викладали в соцмережах. Запрошуючи на такі здибанки дівчат, вони добряче «накачували» їх алкоголем з наркотичними препаратами, що гальмували їхню свідомість і дії. Напівпритомних дівчат роздягали, знімали на відео статеві органи, ґвалтували пальцем і розповсюджували ці ролики, втішаючись своїй вигадливості.

Звісно, нічого іншого, окрім огиди, такі сюжети не викликають. А ще одразу згадуються факти розперезаності та звірства орків, які збиткувалися  над жінками і дітьми. А чим доморощені покидьки ліпші? Це питання можемо адресувати тим, хто стає на захист хлопців, мовляв, ніхто не змушував цих дівчат іти на такі вечірки, мали би знати, чим може все закінчитися. «Це підміна понять. Апріорі жертва не може бути винна в чомусь. Навіть якщо дівчата погоджувалися прийти туди, вони точно не погоджувалися на сексуальні злочини, які над ними вчинили. Це сукупність кримінальних злочинів, бо їх споювали, додавали без відома жертв у напої психотропні речовини, через які вони фактично втрачали можливість усвідомлювати, що відбувається», — говорить омбудсмен Дмитро Лубінець.
Безперечно, це зло, пов’язане з приниженням, наругою, має бути покараним. І хоч звернень від самих потерпілих не було, Нацполіція взяла інцидент у роботу. Правоохоронці провели обшуки в помешканні, де розважалися ці покидьки.
Один із них, ведучий трансляцій 19-річний Андрій Ярина, — з Волочищини. Певний час проживав у селі Курилівка, тут бабуся заповіла йому будинок. І хоч він закінчував школу у Волочиську, в селі сприймали  його за місцевого. Тутешні жителі розповідають, що рідний батько Андрія помер. Мама знову вийшла заміж. Нині з сином від другого шлюбу перебуває в Польщі. Висловлюють припущення, що навряд чи родина знала про «походеньки» Андрія. Не раз бабуся нахвалювала онука перед знайомими: добре навчається в Івано-Франківську, турбується про неї, поповнює рахунок на телефон, допомагає грошима. Та насправді Андрій Ярина разом зі своєю компанією навчанням не переймалися, а стали шукачами гарного та легкого життя, займалися криптовалютою, продажем речей. Принаймні, 4 тисячі доларів, знайдених в організатора п’яних вечірок, він пояснює перепродажем одягу з секонд-хенду. А ось на запитання, навіщо знімав на відео дівчат у непритомному стані, заявив, що так він збирає кошти на потреби ЗСУ, а дівчата, які були на відео, — самі винні.
— Коли дізналися про цей факт, вірите, так неприємно стало. Ми ж з цим хлопчиною знайомі, спілкувалися не раз — не два. А нині таке відчуття, що він на все село тінь кинув, — розповідає староста Раїса Белак. — Та в нашій Курилівці стільки добропорядних, гідних людей. Тридцять односельців нині воюють на фронті. Доброволець Євген Грисюк важкопоранений, нині на лікуванні, Роман Горбачук зараз проходить реабілітацію, також після важкого поранення. У 2018 році наш земляк Геннадій Вегера загинув на сході. Такі чоловіки — цвіт нації, наш щит. Дуже прикро, що за мужніми спинами ховається погань, у якої відсутні поняття людяності та честі.
Головні фігуранти злочину Андрій Ярина та Ярослав Домбровський, родом із Тернополя  перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання до 1 квітня. І їм, і шістьом учасникам «розваг», а також адвокату Артему Захарову вручили повістки до військкомату.
Одні вважають це правильним кроком, бо розбещеність, зухвальство, моральну гнилизну треба присікати і ліквідовувати, надто — в цей важкий час. Інші ж мають протилежну думку. Зокрема, військовий психолог Андрій Козінчук переконаний, що  повістка в жодному разі не повинна бути способом покарання.
— Українська армія — це армія честі, шляхетності, патріотів. У ній не місце покидькам, бо там — найкращі. Так, нині наше військо потребує людей, але — вмотивованих, свідомих. Збройні сили не повинні уособлювати з поганими людьми.
Він додає, що в період війни, кожен може робити щось корисне, аби допомагати фронту, суспільству. А в бій ідуть ті, кого без жодного сумніву можемо називати Героєм.
То, може, й справді, важка фізична праця здатна вибивати дурість із голів тих, хто полюбляє подібні «забави», а мозолі на руках і ногах допомагали б повертати здоровий глузд. Над цим варто поміркувати.
Допоки ж двом організаторам п’яних вечірок зі збоченнями загрожує до семи років позбавлення волі. І, зважаючи на це, доречним видається запитання: батьки, а чи знаєте, як відпочивають ваші ще не зовсім дорослі діти?