Минулого понеділка обідньої пори в обласному центрі 64-річна жінка підійшла до перехожих і попросила про допомогу, повідомивши, що її пограбували. Небайдужі громадяни одразу ж викликали поліцію.

На місце події швидко прибула слідчо-оперативна група та кінолог Микола Стрілець із службовим собакою Графом.
Постраждала розповіла, що невідомий чоловік підійшов до неї, вихопив з рук сумку, в якій був мобільний телефон, пенсійне посвідчення та гроші, після чого почав утікати.
Під час обстеження території службовий собака взяв слід і привів поліцейських до підозрюваного, який ховався неподалік. Як розповідають у ГУ НП у Хмельницькій області, втікаючи з місця вчинення злочину, зловмисник скинув верхній одяг, щоб його не вистежили. Проте досвідченого Графа це не збило зі сліду, а навпаки стало важливою зачіпкою, що привела до зловмисника. Ним виявився 33-річний місцевий житель з досить «багатим» кримінальним минулим. Як виявилося, в суді вже на розгляді перебуває кримінальне провадження щодо розбою, де він теж є фігурантом.
Поліцейські затримали зловмисника, а викрадені речі вилучили.
Слідчі Хмельницького райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили зловмиснику підозру за ч. 4 ст.186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.