Злочинна група з трьох чоловік, яка орудувала на Хмельниччині, отримала по заслузі. Феміда винесла вироки всім її членам, які гастролювали по Україні, труївши людей смертельно небезпечними препаратами і грабуючи їх.

«Організаторкою групи була 28-річна жителька Миколаївської області, яка видавала себе сестрою 35-річного та 36-річного посібників, — розповідають у Головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області. — Разом вони їздили Україною на орендованих автівках і реалізовували одну і ту ж злочинну схему. В Хмельницькому через їхні дії одна жінка померла, а її подругу ледь урятували лікарі».
Правоохоронці зазначають, що спершу організаторка групи втягнула у злочинну діяльність товариша з Луганщини, який вже мав кримінальне минуле. Разом вони отруїли трьох дівчат з Донеччини, які потрапили через це на кілька днів до реанімації. Злочинці підсипали їм у шаурму небезпечний препарат і викрали ювелірні прикраси та гроші. Після цього зловмисниця підключила до своєї банди жителя Запоріжжя, який вирішив так підзаробити.
Поліцейські кажуть, що разом трійця винаймала в автопрокатах автомобілі і роз’їжджала Україною, вишукуючи чергових жертв на курортах, базах відпочинку та розважальних закладах. Зазвичай організаторка представлялася сестрою чоловіків і пильно стежила за реалізацією злочинів. Хлопці знайомилися з потенційними жертвами та, втершись у довіру, підсипали їм отруйну речовину в їжу або напої. Коли потерпілі втрачали свідомість, грабували їх.
Так вони дісталися й Хмельницького, де познайомилися в нічному клубі з двома дівчатами, яким додали смертельно небезпечний препарат у каву, не розрахувавши дози. Після чого 29-річна жителька обласного центру померла від отруєння прямо на вулиці, а її 37-річну подругу медикам вдалося врятувати. Експертиза показала, що смерть потерпілої настала від отруєння антипсихотичним препаратом.
Правоохоронцям і слідчим знадобилося майже пів року, щоб вийти на слід злочинців, буквально по малесеньких фрагментах збираючи дані. Вони об’їхали кілька областей, збираючи докази вини зловмисників. До справи долучилися колеги-поліцейські з інших обласних управлінь поліції.
Нещодавно суд виніс вироки всім трьом членам організованої групи: жінка та один із її поплічників проведуть за гратами по 14 років, а третій учасник відбуватиме покарання у в’язниці протягом 10,5 року. Всіх — з конфіскацією майна.