Під час патрулювання Михайлівецького заповідного урочища, увагу майстра лісу привернув звук працюючого мотоблока. Прибувши на місце, побачили, як двоє чоловіків самовільно зрізали берест діаметром 47 см. У результаті скоєного правопорушення заподіяно шкоду лісовому господарству на суму понад 16 тисяч гривень.

Побачивши стовбур на землі, лісівник звернувся до порушників. Натомість чоловіки почали чинити опір, штовхнувши працівника державної лісової охорони. Схопивши бензопилу, зловмисники кинулися тікати.
Відразу на місце події викликано поліцію. Втікачів відшукали і оформили на них відповідні матеріали про лісопорушення. Наразі триває слідство.
Окрім шкоди, завданої лісовому господарству та адміністративного штрафу, дії правопорушників підпадають під ознаки злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України.
У відповідності до пункту 3, статті 246 Кримінального кодексу України: «Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені у заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах, - караються штрафом від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк».