Як відомо, шахраї — хороші психологи, і свою потенційну жертву беруть на гачок так, що вона про це й подумати не могла. Серед найрізноманітніших видів шахрайства набуває «популярності» ще один, який можна назвати романтичним.

— Він пов’язаний із сайтом знайомств, соціальними мережами, і його суть полягає в тому, що дівчині чи жінці пише приємний чоловік, досить часто — начебто іноземець, — розповідає речниця Нацполіції у Хмельницькій області Інна Глега. — Зав’язує романтичне знайомство, засипає компліментами, обіцяє приїхати в країну й одружитися. Та коли омріяне щастя видається таким близьким, у потенційного нареченого з’являються фінансові проблеми. Раптом його рахунки чомусь блокують, або ж з’являються проблеми зі здоров’ям – потрібна термінова операція, він починає просити кошти. Як тільки знайома із соцмереж, сайту їх перекидає, «наречений» зникає разом із її грошима.
До речі, на гачок «романтичних шахраїв» потрапляють і чоловіки, продовжує Інна Глега. — Нещодавно чоловік переказав своїй знайомій, яку знайшов на сайті, певну суму коштів, які просила, щоб заплатити за оренду квартири. Дівчина, звісно, обіцяла повернути ці гроші, але, отримавши майже 30 тисяч гривень, зникла з поля зору. Тож, зав’язуючи романтичні стосунки у соцмережі, будьте обережні та перевіряйте своїх нових знайомих. Зробити це нескладно, можна, до прикладу, фото нового знайомого чи знайомої перевірити через Гугл-пошук, там є спеціальна функція, куди завантажують фото, і одразу можна побачити схожі в інших мережах та дізнатися більше необхідної інформації.
А на Полтавщині поліція викрила 36-річного молодика, який створив собі «жіночу» сторінку в соцмережах. Називався жінкою та успішно знайомився з чоловіками, імітуючи скрутне матеріальне становище, виманював у них кошти.
За кілька днів шахрай «заробив» так 230 тисяч гривень, які перерахували йому різні чоловіки (можливо, остаточна цифра більша, бо не всі звернулися до поліції із заявою). Тепер любителю «халяви» загрожує до 3-х років за ґратами.
Тож перш ніж озолотити «кохання всього свого життя», знайдене в інтернеті, поспілкуйтеся хоча б з нею/ним у відеочаті.
Майже 29 тисяч гривень перерахував «жриці кохання» за обіцяні плотські утіхи
29-річний чоловік, який тимчасово проживає у Хмельницькому.
Але обіцяної феєричної ночі кохання він так і не дочекався. Отримавши на картку гроші за свої послуги, «жриця» безслідно розчинилися у темних просторах інтернету, де любитель «полунички» і знайшов її за оголошенням.
Певний час потерпілий переписувався з шахрайкою у Телеграмі, уточнюючи «пакет послуг», які сподівався отримати. Але варто було йому натиснути в онлайн-банкінгу кнопку «провести платіж», як майстриня секс-індустрії зникла з усіх мереж та месенджерів.
Шахрайство у романтичних стосунках розбиває серце і спустошує гаманець. Тож не зайве частіше згадувати вислів: «Довіряй, але перевіряй».