Прокурорами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно голови сільської ради за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 364, ч. ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

Обвинувачена підробила рішення сесії, на підставі якого громадяни набули право приватної власності на 14 земельних ділянок комунальної власності загальною площею понад 31 га на Кам’янеччині.
На даний час земельні ділянки вартістю майже 600 тис грн арештовано. Окружною прокуратурою заявлено цивільні позови про повернення землі у комунальну власність.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в області.
Довідково: найсуворіше покарання передбачене ч. 2 ст. 364 КК України - позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.