За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури трьом жителям Києва повідомлено про підозру у продажу гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему незаконної реалізації персональних тактичних аптечок, що завозились на територію України як гумдопомога для військовослужбовців.
Під виглядом волонтерів вони отримували поставки міжнародної гуманітарної допомоги від благодійної організації, що знаходиться на Хмельниччині.
Аптечки мали передати Збройним Силам України, а фактично перепродавали.
Під час моніторингу мереж правоохоронці виявили, що їх реалізовують в інтернет-магазині. Зокрема, задокументовано факт продажу 150 одиниць вартістю понад 500 тис грн.
У ході санкціонованих обшуків за адресами проживання та в автомобілях киян вилучено комплекти аптечок, турнікети, кровоспинні засоби, бандажі, 1500 доларів США, 600 євро, 400 чеських крон та 490 тис грн. Також мобільні телефони, печатки, бланки звітності, чорнові записи, які підтверджують факти злочину.
Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.