Служба безпеки викрила мешканку Хмельницького, яка у соцмережах виправдовувала збройну агресію рф проти України та героїзувала воєнні злочини окупантів.

Зловмисницею виявилась громадянка рф, яка вже тривалий час проживає в Україні.
Після повномасштабного вторгнення підозрювавана через соцмережу «Однокласники» активно розповсюджувала кремлівські наративи про те, що «українці є нацистами» тож російські війська «йдуть звільняти Україну від неонацизму та бандерівщини», щоб «захистити росію від фашизму і тероризму». Стверджувала, що «президент путін намагається врятувати світ від війни».
Деструктивний контент агітаторка брала із рашистських спільнот та роспропагандистських інтернет-ресурсів.
У публікаціях висловлювалась підтримка рішень і дій кремля, поширювалась дезінформація та маніпуляції, пов’язані з війною в Україні.
Крім того, у дописах містились заклики поповнювати лави путінської армії та усіляко допомагати «вєжлівим освабадітєлям».
Ініційовані у межах кримінального провадження експертизи засвідчили, що ці матеріали містять виправдання, підтримку російської збройної агресії проти України.
В ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.
За викритими фактами, слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
За скоєне їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
Заходи із викриття проводили контррозвідники та слідчі СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури.