Черговий прихильник злочинної політики кремля потрапив у поле зору СБУ в Хмельницькому. Зловмисником виявився громадянин рб, колишній військовий, який вже понад десять років проживає в Україні. Він відкрито підтримував дії російської влади та активно поширював антиукраїнські наративи.

Через особисту сторінку у забороненій соціальній мережі «ВКонтактє», фігурант висловлював сподівання на перемогу армії агресора та возвеличував окупантів, які «воюют так, чтобы сберечь объекты инфраструктуры, сберечь людей…максимально меньше нанести урон» і взагалі «особенностью русского солдата является то, что он несет мир и счастье всем народам».
У свої дописах він дискредитував українських захисників та військово-політичне керівництво держави, розпалював національну ворожнечу та ненависть.
Ініційовані у межах кримінального провадження експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії рф проти України.
За викритими фактами, слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.
Заходи із викриття та документування злочинної діяльності проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.