Зловмисником виявився 27-річний житель Городоцької тергромади. На платформі «OLX» чоловік розміщував оголошення про продаж газових плит, а отримавши кошти, припиняв виходити на зв’язок.

Працівники поліції встановили, що від шахрайських дій чоловіка постраждало 33 людей з різних куточків України. Потерпілі перераховували за неіснуючий товар різні суми: від 500 до 3000 гривень. Після отримання коштів зловмисник видаляв оголошення.
Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили у правопорушника банківські картки, декілька мобільних телефонів та ноутбук, на якому зафіксовані факти протиправної діяльності.
Слідчі Хмельницького районного управління поліції завершили досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва прокуратури обвинувальний акт стосовно чоловіка направлено на розгляд до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до восьми років.