Служба безпеки України заблокувала злочинну схему, організовану засновником однієї з громадських організацій Хмельницького.

Слідством встановлено, що зловмисник «сприяв» своїм клієнтам в отриманні фіктивних довідок про встановлення групи інвалідності з подальшим зняттям з військового обліку.
За грошову винагороду він обіцяв повпливати на лікарів військово-лікарської комісії та Хмельницької обласної МСЕК і забезпечити виготовлення необхідних документів.
У результаті комплексних заходів оперативники затримали 42-річного організатора на гарячому після отримання 8,5 тисяч доларів США неправомірної вигоди від місцевого мешканця..
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України та обрання запобіжного заходу.
За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Тривають невідкладні слідчі та оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності й інших учасників протиправної схеми.
Заходи із викриття та блокування проводили співробітники СБУ Хмельниччини спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції, працівниками УСР за процесуального керівництва обласної прокуратури.