Прокурорами Окружної прокуратури міста Хмельницького до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного із комунальних підприємств міста за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Обвинувачений передав головному бухгалтеру підприємства власні ключі з електронними цифровими підписами та особисті логіни і паролі, за допомогою яких здійснюється вхід до систем дистанційного обслуговування за банківськими рахунками.
З листопада 2016 по жовтень 2018 року головний бухгалтер з метою особистого збагачення вносив у банківські платіжні системи підприємства неправдиві відомості про зарахування на свій картковий рахунок «заробітної плати» та перераховував кошти на власну користь. Маючи намір приховати походження одержаних незаконним шляхом коштів, переводив їх у готівку, на інші банківські рахунки та рахунки третіх фізичних осіб, а також сплачував різні платежі.
Через відсутність постійного та дієвого контролю за ефективним використанням та збереженням майна комунального підприємства «оборудки» залишились поза увагою керівника.
Така його службова недбалість «коштувала» підприємству понад 5,5 млн грн.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.