На території заповідного парку правоохоронці викрили групу осіб, які  організували незаконне видобування корисних копалин. Сума завданих збитків становить понад півтора мільйона гривень. Наразі двом учасникам групи повідомлено підозри.

За даними Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, ділки налагодили видобування корисних копалин без жодних на те дозвільних документів на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Незаконно видобуті копалини, а саме –  глинистий сланець – фігуранти реалізовували приватним підприємствам за готівку.
Поліцейські затримали двох учасників групи, як кажуть, на гарячому, бо вони якраз реалізували чергову партію корисних копалин. Також за підтримки співробітників роти поліції особливого призначення провели санкціоновані обшуки за місцями незаконного видобування, зберігання, продажу глинистого сланцю та помешкання фігурантів. Вилучили спецтехніку та обладнання, блокноти з чорновими записами про кількість видобутої та реалізованої продукції, корисні копалини.
Наразі затриманим особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Тривають заходи зі збору доказової бази для притягнення до відповідальності інших учасників групи.
За попередніми підрахунками, сума завданих державі збитків сягає понад 1,6 мільйона гривень.