Служба безпеки спільно зі слідчими Нацполіції затримали інженера-інспектора АТ «Хмельницькобленерго» на одержанні 100 тисяч гривень неправомірної вигоди. За цю суму затриманий пропонував місцевій мешканці уникнути штрафних санкцій за виявленні під час енергоінспекції порушення.

Встановлено, що хмельничанка, яка займається волонтерською діяльністю, мала заборгованість за спожиту електроенергію в орендованому приміщенні, де надавала тимчасовий прихисток переселенцям та готувала продуктові набори для військових на передову.
Інспектор, до обов’язків якого входило здійснювати перевірку в електроустановках споживачів, за винагороду обіцяв «скрутити» лічильники і таким чином зменшити обсяги спожитої електроенергії.
Незважаючи на те, що жінка допомагає армії та переселенцям, він наполегливо вимагав хабар.
Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України після отримання ним коштів.
Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
Заходи викриття проводили співробітники УСБУ у Хмельницькій області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.