За травмованих будівельників винних покарають
Слідчі поліції оголосили підозри директору та виконробу фірми-підрядника через інцидент на будівництві, коли кілька робітників травмувалися.

Не зайвим буде пригадати, що подія сталася 19 червня на будівельному майданчику по вулиці Ранковій у Хмельницькому. П’ятеро осіб, які займалися утепленням новобудови, отримали травми в результаті падіння фасадної люльки.
Як розповіли правоохоронці, для з’ясування усіх обставин події слідчі провели низку обшуків на підприємствах, які беруть участь у будівництві, вилучили та опрацювали документацію, ініціювали проведення перевірок із залученням спеціалістів Управління Держпраці у Хмельницькій області.
Отож комплексна перевірка показала, що директор та виконроб фірми-підрядника, котра виконувала роботи на будівництві, порушили цілий ряд нормативно-правових актів, що призвело до травмування п’ятьох осіб. До того ж, четверо з них — неповнолітні. Усі вони не були офіційно оформлені на будівництві.
Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили фігурантам підозри за ч. 2 статті 272 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі терміном до 5 років або позбавлення волі до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Напад у поштовому відділенні
У місті над Смотричем затримали юнака, який, вчинивши розбійний напад, вирішив таким чином не платити за дороговартісну покупку.
Стався інцидент, як розповідають правоохоронці, 8 липня близько 17:00 години в одному із поштових відділень Кам’янця-Подільського.
Отож фігурант на умовах післяоплати придбав на одному із сайтів інтернет-магазинів айфон вартістю 30 тисяч гривень. Під час огляду товару у поштовому відділенні 16-річний зловмисник, застосувавши перцевий газ, розбризкав його в обличчя оператору та викрав товар. За лічені секунди йому вдалося зникнути з місця вчинення злочину. А викрадений телефон злодій одразу ж продав.
Після отримання повідомлення про розбій працівники Кам’янець-Подільського райуправління поліції одразу ж виїхали на місце події, переглянули відео з камер спостереження та оперативно встановили особу нападника. Неповнолітнього розшукали і затримали. Викрадений телефон вилучили.
Наразі слідчі за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили фігурантові підозру за ч. 4 ст. 187 (Розбій, вчинений в умовах воєнного стану) ККУ. Розслідування триває.

П’яний водій з причепом телят
На Ізяславщині поліцейські зупинили нетверезого тракториста, вміст алкоголю в крові якого у кілька разів перевищував допустиму норму. А прямував він на тракторі з причепом, в якому перевозив телят.
Як розповідають у Головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області, минулого понеділка опівдні в селі Кам’янка під час патрулювання правоохоронці виявили водія – порушника правил дорожнього руху.
Зокрема, спілкуючись з 32-річним керманичем, жителем Рівненщини, поліцейські виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд на вміст алкоголю в крові. Так, «Драгер» показав 1,07 проміле, що перевищує допустиму норму аж у 5 разів.
Працівники сектору реагування патрульної поліції склали на водія адміністративні матеріали за ч.1 ст.130 КУпАП «Керування транспортним засобом у стані сп’яніння». Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу розміром 17 тисяч гривень та позбавлення права керування транспортними засобами строком на 1 рік.