Нещодавно у Свято-Покровському кафедральному соборі в Хмельницькому правоохоронці вилучили у екскеруючого Хмельницькою єпархією УПЦ (мп) митрополита Антонія (Фіалко) пакет із грошима, в якому було майже два мільйони гривень.

Як розповіла Суспільному начальниця сектору комунікацій поліції Хмельницької області Інна Глега, 20 липня поліцейських викликали представники ревізійної комісії з передачі майна собору громаді ПЦУ, які побачили, як священнослужитель Антоній намагається щось винести у пакеті з собору.
Зокрема адвокат колишнього митрополита Антонія заявив, що ці кошти — його особисті заощадження, які він заробив за 30 років роботи керуючим Хмельницькою єпархією.
У свою чергу голова ревізійної комісії, депутат Хмельницької міської ради Ярослав Каюк розповів, що вони вчетверте разом із представниками протилежної сторони проводили передачу особистих речей Фіалка Василя Івановича.
«Було помічено, що Василь Фіалко з великим фіолетовим пакетом рухається до виходу з приміщення. У членів комісії зародилися сумніви щодо походження цих коштів і їхню приналежність даній особі. Тож ми викликали слідчо-оперативну групу, щоб з’ясувати чиї це кошти і подумати про їхню подальшу долю», — наголосив Каюк.
— Поліцейські на місці оглянули пакет, який намагався винести колишній керуючий Хмельницькою єпархією УПЦ митрополит Антоній, та знайшли там грошові купюри на суму 1,8 мільйона гривень, — зазначила Інна Глега. — За фактом замаху на крадіжку, оскільки митрополит намагався приховано винести невідомі кошти з собору, було порушено кримінальне провадження. Гроші вилучили, перерахували та опечатали. Зараз слідчі звернулися до суду з клопотанням накласти на вилучені кошти арешт, аби провести ряд експертиз».
Правоохоронці проводять слідчі дії, беруть необхідні свідчення. Зокрема Ярослав Каюк запропонував знайдені гроші передати на підтримку ЗСУ.