Чотири ув’язені у Хмельницькому СІЗО влатували "сходку" в режимі онлайн, щоб наділити одного з них ширшими "повноваженнями" на зміну попередньому "смотрящому". Про це 31 липня повідомили в Офісі генерального прокурора України. 

За результатами "зустрічі" в’язні вирішили ряд фінансових питань та розподілили сфери впливу. Також злочинці розробили план дестабілізації обстановки в слідчому ізоляторі, щоб уповноважені "смотрящі" особи могли безперешкодно переміщуватися по слідчому ізолятору і вирішувати спори між ув’язненими в інших камерах відповідно до "злодійських традицій".

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідче управління ГУНП в області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

У результаті: так  званому «смотрящому» за установою інкриміновано встановлення й поширення злочинного впливу та участь у злочинному зібранні (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 КК України), іншим трьом в’язням – організацію сходки та участь у ній (ч. 1 ст. 255-2 КК України).