Нещодавно за реагування Хмельницької обласної прокуратури скасовано незаконне рішення про забудову прибережної захисної смуги річки Дністер.

Отож стало відомо, що постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду залишено без змін рішення Хмельницького окружного адміністративного суду, яким визнано протиправним та нечинним рішення селищної ради про затвердження генерального плану селища Стара Ушиця.
Так, орган місцевого самоврядування, розповідають у прокуратурі, всупереч інтересам територіальної громади та в порушення вимог закону, затвердив проєкт генерального плану населеного пункту без попереднього проведення державної екологічної експертизи.
І в основній містобудівній документації прибережну захисну смугу Дністровського водосховища було включено до земель забудови. Саме таким чином — зокрема генеральним планом, і хотіли правопорушники змінити цільове призначення землі та узаконити забудову цієї території.
Проте, завдяки реагуванню прокурорів на порушення, зокрема їх звернень до суду, вони домоглись скасування незаконного рішення.
Тож чергову атаку на прибережні землі Дністра відбито. Дай Боже, щоб вона була останньою, аби люди могли насолоджуватися красою і величчю первозданної природи нашого краю.