Проведення капітального ремонту міського стадіону ім. Г. А. Тонкочеєва у м. Кам’янець-Подільський заплановано в рамках президентської програми «Велике будівництво». На підставі рішення тендерного комітету департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради у червні 2020 року із переможцем відкритих торгів було укладено договір про проведення робіт вартістю понад 11 млн грн. 

На виконання умов правочину товариству було перераховано аванс - понад 3,3 млн грн бюджетних коштів, частина яких - з місцевого бюджету. При цьому підрядник зобов’язався виконувати роботи, визначені проектно-кошторисною документацією, та звітувати про використання коштів. Однак, обвинувачений підтвердив виконання робіт вартістю лише 96 тис грн. Решту коштів - привласнив та витратив на власні потреби - погашення кредиту.

 Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням поліції ГУНП в області. Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.