Служба безпеки затримала агента фсб на Хмельниччині, який готував ракетний удар агресора по одному зі стратегічних об’єктів Укрзалізниці.

Як повідомляє СБУ, для цього фігурант намагався встановити GPS-трекер біля заздалегідь визначеної окупантами цілі. За сигналами «маячка» ворог планував скоригувати свої ракети для ураження інфраструктурного об’єкта. Російський агент у разі успішного виконання ворожого завдання сподівався отримати грошову винагороду від свого «куратора» із фсб. Гроші мали надійти на його банківську картку.

Працівники СБУ затримали колаборанта на спробі встановлення електронного пристрою. За даними слідства, затриманим виявився мешканець Славути на Хмельниччині, якого навесні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник «кримського» управління фсб. Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявили ноутбук, банківські картки, мобільні телефони та SIM-карти із доказами злочинних дій. Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.