Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області визнав колишнього чиновника винним в одержанні неправомірної вигоди в великому розмірі та призначив покарання у вигляді позбавлення волі у мінімальному розмірі в межах санкції, а саме 5 років, повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 18 вересня, пише НГП.

У грудні 2014 року начальник відділу Держземагентства у Ярмолинецькому районі Хмельницької області отримав 12 тисяч доларів за сприяння в оренді 40 гектарів землі під сільське господарство.
Це сталося у салоні автомобіля у внутрішньому дворі будинку поблизу адмінбудівлі Головного управління Держземагенства у Хмельницькій області.
Посадовець обіцяв провести перевірку проектної документації, зареєструвати земельну ділянку і подати документи до головного управління.
Після викриття чиновник на внутрішніх поверхнях бокової кишені його штанів було виявлено нашарування спеціальної хімічної речовини, якою позначалися кошти.
У показаннях обвинувачений не заперечував, що узяв гроші. Але переконував суд, шо кошти брав не для себе, а на прохання заявника і для передачі особам, які не працювали в ГУ Держземагенства в Хмельницькій області, але могли вплинути на працівників цієї установи.
Він узяв гроші, а потім нібито передумав і хотів їх повернути. Однак суд визнав такі пояснення неправдивими, адже вони повністю спростовуються іншими доказами.
Доводи захисту шодо провокації суд відхилив як голослівні.
Чоловік уперше притягується до кримінальної відповідальності, що помʼякшує йому покарання. Він має позитивні характеристики, на цей час працює землевпорядником Чорноострівської селищної ради Хмельницької області, допомагає батькам похилого віку, один з яких є інвалідом 1 групи.
Проте своєї експосадовець фактично не визнав навіть під тиском зібраних доказів, намагався уникнути відповідальності і це дає підстави вважати, що, перебуваючи на волі, він може продовжити злочинну діяльність.
Тому суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі у мінімальному розмірі в межах санкції, а саме 5 років, також із конфіскацією майна і забороною обіймати посади в органах державної влади на 3 роки.