На Хмельниччині викрито 36-річну місцеву мешканку, колишню дружину службовця територіального центру комплектування та соціальної підтримки в корупційній схемі, яка за 9000 доларів США «вирішувала питання» зі зняття з військового обліку. Про це повідомили в Хмельницькій спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, жінка запропонувала громадянину, охочому виїхати за межі України, вплинути на членів військово-лікарської комісії і посадовців ТЦК та СП щодо визнання його непридатним до військової служби.
“Вона витребувала у військовозобов’язаного особисті документи, щоб перереєструвати із Вінницького військкомату у Хмельницький та “домовитись” про його зняття з військового обліку. Свої послуги спочатку оцінила у 10 000 доларів США, однак пізніше зменшила суму до 9 000”, – зазначили в прокуратурі.
Затримали її під час одержання всієї суми неправомірних коштів. Їй повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України) та обрано запобіжний захід. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.
В установі додали, що досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Національної поліції в Хмельницькій області за оперативного супроводу військової контррозвідки СБУ.